Gå til innhold

Huset

14. april 2012

Tenkte jeg skulle skrive litt om huset vi bor i. Huset ble bygget i 1940. Det er på 293 kvm. Til å begynne med var det bare to av etasjene som var innredet. Første tiden bodde det hele 16 personer her. På den tiden var huset innredet med 2 kjøkken i 1.etasje, og ett i 2.etasje. Rasmus Drabløslid som bygget huset leide stue, kjøkken og ett soverom i 2.etasje, der bodde han sammen med kona og 5 barn. I tillegg til de 3 rommene er det to soverom til på loftet, der bodde to av min oldemor sine søsken. I første etasje bodde min oldemor, Olaug, med sine 3 døtre (Jean, Reidunn og Åsta), de hadde kjøkken og en stue. Oldefar. Sverre, bodde på denne tiden i Canada hvor han jobbet i jernbanen, og kom hjem til min mormors konfirmasjon som var i 1948.

På det andre kjøkkenet og stuen i 1.etasje bodde mine tippoldeforeldre. Mellom de to boenhetene var det en bestestue som kun ble brukt ved spesielle anledninger som feks jul.

Kjelleren inneholdt potetkjeller (i dag: matbod), arbeidsrom (stue i dag), rom for frysere (soverom i dag) og vaskerom (i dag: vaskerom/kjøkken, gang og bad). I tillegg ett rom som sto tomt, i dag har vi oppbevaring av alle eskene våres, men dette ble av min morfar brukt til arbeidsrom etter at kjelleren ble oppusset.

I 1984 pusset morfar opp kjelleren, i kjellerstuen  ble det lagt panel av lerk som ble felt på gården. Kjellerstuen ble ferdig slik at jeg kunne feire min 7års dag der, noe som selvsagt var stor stas!
Kjeller etasjen ble i mange år brukt som utleieleilighet for utenlandske turister, med stor suksess.

Jeg er jo oppvokst sammen med mormor og morfar i dette huset, og gleder meg til å få det ferdig sånn at det kan bli VÅRT hjem. Føler fremdeles at det er mormor og morfar sitt ettersom det er deres farger som er her. Men jeg bare elsker dette huset, det er den type hus jeg har drømt om hele mitt voksne liv, både i utseende og størrelse.

2 kommentarer leave one →
  1. 15. april 2012 15:55

    Deilig med så stor plass, å så mye historie i huset! 🙂 Boligen vår ble bygget i 1980, og vi er andre «familien» som bor her, ergo ikke så mye spesiell historie 🙂

    • 15. april 2012 18:30

      Ja vi er absolutt fornøyd med dette kjøpet! Godt med masse plass, og nå har vi i tillegg fått 120 kvm terrasse her! Ikke feil det heller 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: